Soustředění

18.02.2013 14:33

16.2.v devět hodin se sešlo u stadionu ve Stodě 12 starečných a vyrazilo směr penzion Rybník.Pod vedením Petra Kostě jsne dorazili na kruháč za Poběžovicema a Petrovo auto musel vystřídat v čele kolony Jirka Hrdina,neboť jsme byli tam,kde jsme neměli být.S mírným zpožděním oproti plánovanému programu jsme dorazili do penzionu a tam první překvapení,mění kotel.Začíná se lehkým výklusem 7-8 km po té oběd.Sotva se stal oběd minulostí,přišla druhá fáze běhu.Z ubytovny se běželo do Mutěnína,to je tak 14-14,5 km,ovšem což nikdo netušil převýšení tratě ve dvou stoupáních činí 150 metrů.Takže pátek dobrý.Jde se na večeři a ve 23 00 k překvapení obsluhy spořádaně odchází mančaft na večerku.Někteří mají ještě roupy .Speciálně Bicák Dufek,Poker Vácha a Ibalgin Švarc stačí po půlnoci kresbou fixkou ozdobit Mirase a Kosťu a jak se ukázalo u snídaně tak i Komára.Mladí lehce opráskli.
V sobotu ráno dorazil i Tarik a tak jsme si od 10 00 si zahráli na zdejším hřišti s umělým povrchem staří proti mladým 2x40 minut(sestava mladí: Dufek,J.Hrdina ml.,Vácha, Švarc,Tarik proti zkušeným Koderovi, Heclovi, Kosťovi, Bečvářovi, J.Hrdinovi st.,Markovi).K mému překvapení mladí vyškolili dědky a vyhráli 17:14.

V sobotu odpoledne se pokračovalo výběhem v terénu.5x půlkilometrový kopec a dohromady tak 6 km.Večeře a hurá na bowling.Pohoda a jen dýdžej Heky neměl štastný den při výběru písní a Kosťa při vrhu koulí. Následovala krutá porážka mladých v bowlingu o 60 bodů.V deset nás z dráhy vyhnali dorostenci Domažlic,a tak jsme šli zapracovat na pitném režimu zpět na ubytovnu.
Již v sobotu v podvečer byl zrušen nedělní ranní výklus pro totální vyčerpání.A tak když jsme okolo osmé šli na snídani, zjistili jsme , že by se také mělo zapracovat na výživě. S námi ubytovaní borci z čela městského přeboru z Plzně Karlova ,kteří tam měli soustředění již po několikáté , posnídali na přání připravéný tatarák a pekáč pečených marinovaných žeber.
V půl desáté jsme opět nastoupili na hřiště a v závěrečných 2x30 minutách mladí vyškolili staříky 22:9.Možná výsledek měl zůstat interním tajemstvím.
Po té se šlo zpět na ubytovnu,přitahovám k zábradlí se vystoupalo na pokoje a fyzicky zdevastovaný tým po obědě odjel domů.
Hodnocení: účast mohla být lepší (čekal bych Šubyho, Šmejkyho, Kalňáka, Vozabuleho,Ondru Hrdinu...).Žrádlo jedním slovem skvělé.Parta utužena.Objemy naběhány.Páteční zima na pokojích a pozdější smrad a chrápání zapomenuto.

Reportáž zpracoval Jiří Kaše